easy website building software download


HVAD KAN OG VIL CHINA LINK

China Link er et lille non profit foretagende, hvor alle 1-3 medarbejdere er på deltid. Derfor kan vi arrangere turen til Kina for relative små penge. Vi har arbejdet med at sende frivillige til Kina siden 2003, og nogen af vores partnere i Kina er gennem årene blevet fantastiske til at modtage folk fra vesten. Men udfordringerne er stadig mange og stadig nye. Lige nu er vi i gang med udvikling af et projekt i Vestkina, som er et nyt område for vesterlændinge. Så vi er selvfølgelig altid henrykte for at møde frivillige, som har mod på nye udfordringer.

 

Forskellige prioritet og forskelligt udbytte.

For kinesiske forældre har engelskundervisningen højeste prioritet. For China Link har kontrasten mellem undervisningsformer i Danmark og undervisningsformer i Kina højeste prioritet. Dertil kommer selvfølgelig den personlige udvikling som et ½ års ophold i Kina befordrer. Men stærkest er selvfølgelig at se de venskaber, som vokser frem af opholdet i Kina.


Vi kalder det ”kulturudveksling”.

Fra årtusindskiftet og frem er Kina blevet mere og mere åben overfor omverden, og et fælles sprog på tværs af kontinenter er forudsætning for, at Kina forbliver åben. China Link formidler engelsklærere til børnehaver og skoler i Kina, for at børn i Kina kan få optimale muligheder, men ikke kun så børn lære engelsk, også for at børn og unge i Kina, gennem frivillige fra vesten, får et kærligt indblik i den verden, der ligger udenfor Kina.


Det uhøjtidelig og det uformelle.

Opdragelse og undervisning i Kina er baseret på traditionelle kinesiske dyder, hvor pligt, respekt og flid er i centrum. Men et moderne Kina vil mere end det traditionelle. - Interaktion mellem børn og voksne, - samspillet med de voksne, at man som barn kan have det sjovt med de voksne, - at det kan være sjovt at lære, - er de værdier, man som frivillig engelsklærer tilføjer med. 


”Det er noget med at finde balancen mellem det faglige og det sociale,”

og det bedste er, at man lærer en hel masse om sig selv ved at være tæt på Kina. Det er som om, man kommer til, at se alt det gode, ved den skolegang man selv har haft”, siger Daniel Bier, som var frivillig engelsklærer med China Link i 2013, - ”den ugidelige skolehverdag man selv havde, og al den uendelige snak om små problemer, som fyldte så meget, bliver pludselig meningsfuld. Kontrasten i den måde, man går i skole på i Kina, i forhold til det vi kender hjemmefra, bliver som et spejl.”

Med andre ord: Det er en interessant opgave for os at formidle frivillige engelsklærere til Kina, og følge hvad Kina gør ved folk .